Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه‌ای است تمام نما از رویداد‌های اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه‌های تاریخی بسیاری از واقعیت‌های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دهمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۱۰ اسفند ۱۳۰۷، عملیات ساخت پل یک کیلومتری کارون در اهواز توسط اداره راه آهن دولتی ایران آغاز شد.
۱۰ اسفند ۱۳۰۸، کمیسیون تعیین اسعار خارجی به ریاست دکترشینوند، متخصص مالی وزارت مالیه و عضویت روسای بانک‌های ملی، پهلوی، شاهی، عثمانی، روس، مسیو دکرکر و دکتر علامیه تشکیل شد و در آن جلسه تصمیم گرفته شد که لیره انگلیس در ایران ۶۳ قران به فروش برسد.
۱۰ اسفند ۱۳۱۸، به مناسبت سرشماری جمعیت اعلام شد که هیچکس حق خروج از منزل خود را ندارد. پس از سرشماری، جمعیت ایران ۱۸.۳۳۸.۸۶۷ نفر برآورد شد.
۱۰ اسفند ۱۳۳۷، قرارداد تاسیس بانک توسعه صنعتی ایران توسط وزیر دارایی و نمایندگان گروه لازارفرز امضا شد. سرمایه این بانک یک میلیارد ریال و اعتبار آن شش میلیارد ریال بود. همچنین در این روز، تاسیس اداره کل هواشناسی مورد تصویب واقع شد. خبر دیگر این روز، مجلس شورای ملی با دریافت چهل و هفت میلیون و پانصد هزار دلار وام از صندوق وام‌های عمرانی آمریکا موافقت کرد.
۱۰ اسفند ۱۳۳۹، در پی سرد شدن روابط تهران و واشنگتن به خاطر پیروزی کندی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شاه تیمور بختیار رئیس ساواک را به واشنگتن فرستاد تا در مورد ادامه کمک‌های مالی و نظامی آمریکا با مقامات آن کشور مذاکره کند.
۱۰ اسفند ۱۳۴۸، ورود میوه از خارج آزاد اعلام شد.
۱۰ اسفند ۱۳۴۹، قرارداد راه آهن ایران و شوروی امضا شد.
۱۰ اسفند ۱۳۵۶، بر اساس یک پروتکل جدید ایران و آمریکا در زمینه استفاده از نیروی اتمی همکاری می‌کنند. همچنین در این روز، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد حجم مبادلات بازرگانی ایران و آمریکا طی ۱۰ سال اخیر ۱۵ برابر شده است.
۱۰ اسفند ۱۳۹۰، رحیم ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور از تسویه بدهی ۸ هزار میلیارد تومانی دولت به بانک‌های غیردولتی خبر داد و گفت: بابت این بدهی وزارت اقتصاد به آن‌ها سهام واگذار کرده است.
۱۰ اسفند ۱۳۹۱، بانک مرکزی دستورالعمل جدیدی را با عنوان «ایفای تعهدات ارزی گذشته» به بانک‌ها ابلاغ کرده است که حاصل توافق‌های بخش خصوصی با مسوولان بانکی است. این دستورالعمل ۱۲ ماده‌ای که به تازگی در شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده تکلیف تعهدات ارزی اعتبارت اسنادی صادر شده قبل از نرخ مبادله‌ای و تسهیلات دریافتی از محل حساب ذخیره ارزی را روشن کرده است. برخی فعالان اقتصادی با ابراز رضایت از چنین مصوبه‌ای معتقدند: اجرای کامل این مصوبه بر قیمت کالا‌ها و نرخ ارز اثرگذار است و می‌تواند زمینه ساز کاهش قیمت‌ها شود.
۱۰ اسفند ۱۳۹۳، در شرایطی که وزارت «صنعت، معدن و تجارت» قصد داشت با اعمال قوانینی جدید، واردات خودرو به کشور را محدود کند، خبر می‌رسد در عرض فقط یک و ماه نیم گذشته (حدفاصل نیمه آذرماه تا آخر دی‌ماه امسال) نزدیک به ۳۶۰ هزار دستگاه خودرو خارجی از سوی واردکنندگان ثبت‌سفارش شده است.
۱۰ اسفند ۱۳۹۴، بیژن زنگنه وزیر نفت از رسیدن میزان صادرات روزانه نفت خام و میعانات گازی کشور به ۱.۷۵ میلیون بشکه خبر داد.
۱۰ اسفند ۱۳۹۵، قربانی دوم «ترافیک تهران» با ردیابی عامل آسیب به «کسب وکار‌های تجاری-خدماتی در محدوده مرکزی شهر» شناسایی شد. نتایج یک تحقیق دانشگاهی درباره عارضه‌های پنهان ازدحام خودرو نشان می‌دهد ردپای ترافیک، علاوه بر عارضه‌های زیست محیطی، در «رکود اقتصادی» نیز دیده می‌شود. در تهران، ۱۰ تا ۱۲ درصد از شهروندانی که «قصد خرید» از مراکز تجاری مناطق مرکزی و پرترافیک شهر را دارند، قبل یا حین سفر درون شهری، پشیمان می‌شوند و از خرید انصراف می‌دهند.
۱۰ اسفند ۱۳۹۶، دونالد ترامپ با فرمان وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و تعرفه ۱۰ درصدی بر آلومینیوم، جنگ تجاری را به صورت فراگیر آغاز و به نوعی جبهه دوم را فعال کرد. جبهه اول با اتهامات ارزی علیه چین شکل گرفت و اکنون آمریکا به وضع تعرفه بر کالا‌های وارداتی اقدام کرده است. تعرفه‌های جدید بیش از همه کانادا، برزیل و کره جنوبی را که بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد به آمریکا هستند، متاثر می‌کند. انتشار فرمان ترامپ بازار سهام آمریکا را به هم ریخت و سلسله ریزش در بازار سهام اروپا و آسیا را نیز به دنبال داشت.
۱۰ اسفند ۱۳۹۸، محمود خیامی، بنیان‌گذار شرکت ایران خودرو (ایران ناسیونال) در شهر لندن درگذشت. گفته می‌شود که خیامی با تولید پیکان در شرکت ایران ناسیونال به نوعی به شکل‌گیری طبقه متوسط شهری کمک کرد و منجر به تغییر سبک زندگی مردم شد. وی شرکت ایران ناسیونال را به همراه برادر خود احمد آقا در ۱۲ مهرماه ۱۳۴۱ با ۱۰ میلیون سرمایه، برای تولید اتوبوس‌های بین شهری تاسیس کرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: پروتکل الحاقی پهپاد کمان 22 ایام البیض آزادراه غدیر حادثه سراوان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران پروتکل الحاقی پهپاد کمان 22 ایام البیض آزادراه غدیر حادثه سراوان ایران و جهان ۱۰ اسفند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان

اولین جشنواره ایران دانا با هدف ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، چهل و دومین نشست شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری به ریاست امین حسین رحیمی وزیر دادگستری و با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای ملی سیاست‌گذاری مالکیت فکری برگزار و جزئیات فرآیند برگزاری اولین جشنواره اقتصاد دانش‌بنیان و نوآور «ایران دانا» که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود مورد بررسی قرار گرفت.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در این نشست ضمن تشکر از اعضای شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری در خصوص حمایت از این جشنواره و نقش‌آفرینی مؤثر در آن، اظهار داشت: علاوه بر حفظ شفافیت و دقت در فرایند داوری و انتخاب برگزیدگان، محتوا و اثرگذاری و خروجی جشنواره ملی ایران دانا نیز باید در مرکز توجه قرار گیرد.

آزمندیان مدیرکل حمایت از مالکیت صنعتی وزارت دادگستری نیز در این نشست و در سخنانی اظهار داشت: مخاطبان جشنواره ملی ایران دانا به دو دسته شرکت‌های دانش‌بنیان شامل ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در مقیاس‌های مختلف و اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری شامل پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و... تقسیم می‌شوند.

وی با تأکید بر حفاظت از اسرار تجاری شرکت‌ها و اطلاعات خصوصی آنها در طول فرایند برگزاری این جشنواره، افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری جشنواره فراهم آمدن فرصتی برای تمام بازیگران فعال در حوزه علم، فناوری و نوآوری در کشور برای ارایه دستاوردهای خود از تجاری‌سازی و بهره‌مندی از مالکیت فکری است.

ملکی‌فرمعاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با اشاره به اینکه بعد از تصویب قانون دانش‌بنیان حرکت جدیدی در دولت شکل گرفته و امروز حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند، گفت: دولت در تلاش است سهم اقتصاد دانش‌بنیان از اقتصاد کل کشور به ۷ درصد برسد، بر این اساس استفاده از همه ظرفیت‌ها برای ترویج گفتمان اقتصاد دانش‌بنیان ضروری است.

موسوی، دبیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست با بیان اینکه این جشنواره در دو بخش شرکتی و اجزای اکوسیستم اجرا خواهد شد، افزود: در این جشنواره شرکت‌ها از منظر سازوکار نوآوری، مالکیت فکری، صادرات و اثرگذاری اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

جشنواره ایران دانا در نیمه اول تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.

هدف از برگزاری این جشنواره که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری برگزار خواهد شد، ارتقای فرهنگ مالکیت فکری در زیست‌بوم نوآوری کشور با تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان است.

در این جشنواره که با فراخوان از ده‌هزار شرکت دانش‌بنیان و سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور برگزار می‌شود، دو جایزه نوآوری و مالکیت فکری برای بررسی و نشر داستان‌ها و الگوهای موفق شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از تجاری‌سازی دارایی‌های فکری و بهره‌مندی از امتیازات مالکیت فکری در عرصه ملی و بین‌المللی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • آغاز ساخت حسینیه و مرکز فرهنگی گلزار شهدای بردسکن پس از ۲۰ سال
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • به زودی؛ آغاز خدمات دهی اتوبوس‌های عمومی به شهروندان کارون+فیلم
  • آغاز عملیات اجرایی ساخت مجتمع پرورش اسب در شهرکرد
  • آغاز عملیات آسفالت معابر کوی نورد اهواز
  • جایگزین اسکناس کیلویی